DACHSER a achiziționat Transportgroep A. Müller BV (Müller), cu sediul în Holten, Olanda. Această achiziție include flota extinsă proprie a furnizorului olandez de logistică alimentară. Cele două companii au convenit să nu dezvăluie prețul de cumpărare. Achiziția este supusă aprobării autorităților olandeze de concurență.

Parte a unui holding de familie, Transportgroep A. Müller BV este activ pe piață sub numele Müller Fresh Food Logistics. În 2021, cei 770 de angajați ai companiei în logistica alimentară au generat venituri de aproximativ 90 de milioane EUR, făcând-o unul dintre cei mai importanți furnizori de logistică alimentară din Olanda. Cu toate acestea, DACHSER nu a achiziționat şi workshopul Müller, care are încă 80 de angajați. Acţionarii Müller vor continua să conducă afacerea în mod independent.

În Olanda, Müller operează cinci locații. În calitate de furnizor de servicii complete de logistică, Müller oferă transport și distribuție în segmentele de alimente ambientale, proaspete și congelate. Portofoliul companiei include, de asemenea, depozitare în toate intervalele de temperatură, precum și servicii cu valoare adăugată. CEO-ul Müller, Jan-Peter Müller, va rămâne la cârmă. „Müller a fost lider pe piața olandeză de logistică alimentară de mulți ani”, spune acesta. „Avem acum acces nu numai la rețeaua de logistică alimentară a DACHSER din Germania, ci și la rețeaua europeană, care deservește 34 de țări. Astfel putem oferi clienților noștri opțiuni complet noi. Pentru Müller, achiziția deschide un potențial de creștere considerabil într-o companie internațională. Acest lucru creează o perspectivă excelentă și de încredere, în special pentru angajații noștri.”

În viitor, clienții DACHSER vor putea să se folosească de rețeaua de distribuție a lui Müller din Olanda. Compania deservește această rețea cu o flotă proprie de 350 de camioane și 400 de remorci, precum și cu peste 400 de șoferi angajați. „Pentru DACHSER, achiziția Müller în Olanda este un pas important către extinderea activităților în Benelux”, spune Alfred Miller, Managing Director DACHSER Food Logistics. „Prin această achiziție, asigurăm capacitatea de distribuție de înaltă calitate pentru clienții noștri germani și europeni pe piața alimentară cheie din Olanda.”

Alexander Tonn, COO Road Logistics la DACHSER, e de părere că cel mai mare atu al lui Müller este forța de muncă. „Müller este cunoscut pe piață pentru angajații săi înalt calificați – în birouri, centre logistice și la volan. Ei sunt ceea ce face compania de succes. Suntem încântați să le urăm bun venit în familia DACHSER.”

Inclusiv Müller, DACHSER are acum 1.300 de angajați în Olanda, în 12 locații.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare