Dachser a achiziționat Frigoscandia AB, furnizor de servicii complete în logistica alimentară cu temperatură controlată din regiunea nordică, cu sediul în Helsingborg, Suedia. Achiziția este supusă aprobării autorităților europene de concurență.

Dachser achiziționează Frigoscandia AB de la Mutares SE & Co.KGaA, un investitor de capital privat, pentru a consolida și mai mult acoperirea geografică a rețelei alimentare europene. Tranzacția este de așteptat să fie finalizată în primul trimestru al lui 2024.

Forța de muncă a Frigoscandia de 1.300 de angajați este localizată în principal pe piața sa de bază, Suedia, precum și în Danemarca, Norvegia, Finlanda și Olanda și va genera venituri de 300 de milioane de euro în 2023. Compania acoperă trei segmente de afaceri:

– transport intern în Suedia, cu o flotă de aproximativ 500 de vehicule, din care 260 proprii.

– transport internațional care acoperă 51 de piețe la nivel global prin transporturi rutiere, aeriene și maritime.

– depozitare în 12 depozite în Suedia și 3 depozite în Norvegia.

„Suntem mândri să achiziționăm Frigoscandia și să ducem parteneriatul nostru strategic de lungă durată la următorul nivel. Astfel, nu numai că extindem Dachser Food Logistics pe piețele nordice, dar ne consolidăm și poziția ca unul dintre cei mai importanți furnizori europeni de logistică alimentară”, spune Burkhard Eling, CEO al Dachser. „Accentul nostru rămâne pe creșterea organică și durabilă. În plus, anul acesta ne-am consolidat prezența pe piețe cheie, cum ar fi Benelux, Oceania, Africa de Sud, Italia și acum nordici prin achiziții specifice.”

La finalizarea tranzacției, Frigoscandia va fi pe deplin integrată în rețeaua de logistică alimentară Dachser. CEO-ul Frigoscandia, Peter Haveneth, va continua să conducă împreună cu echipa sa de management.

Achiziția Frigoscandia de către Dachser oferă o configurație complementară pentru ambele organizații, deoarece linia de afaceri Dachser Food Logistics nu are prezență proprie în Suedia, Norvegia sau Finlanda. În consecință, tranzacția nu va avea ca rezultat structuri duplicate, iar toți angajații Frigoscandia AB vor fi transferați la Dachser la finalizarea achiziției.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut