Pe 25 octombrie 2022, Dachser a achiziționat pachetul majoritar al furnizorului de software kasasi GmbH, un IMM cu 50 de angajați cu sediul în Kempten, în sudul Germaniei, la fel ca Dachser. Această achiziție întărește expertiza digitală a furnizorului de logistică în telematică, inteligență artificială (IA), conectivitate și Internet of Things (IoT). Cele două companii au convenit să nu dezvăluie prețul de cumpărare.

Fondată în 2009, kasasi dezvoltă produse software inovatoare care optimizează și aduc transparență proceselor de transport rutier, feroviar și pe căi navigabile. „În calitate de furnizor inovator de conectivitate și aplicații IoT, kasasi ne sporește perfect propriile competențe digitale”, spune Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) și membru al Comitetului executiv Dachser. „Platforma kasasi combină datele telematice ale celor peste 8.500 de cutii mobile și 5.000 de remorci cu datele de planificare și expediere din sistemul nostru principal de management al transportului, Domino.”

Dachser va achiziționa acțiunile rămase în etape și va finaliza achiziția până în 2026. kasasi va continua să fie administrat de directorul său general, Markus Lechner, și echipa sa. Compania va continua să deservească clienții existenți din industria feroviară, alimentară, farmaceutică şi retail, ca și până acum. Extinderea viitoare se va concentra pe soluțiile de monitorizare și analiză pentru transportul feroviar. „Analiza inteligentă a acestor date deschide posibilități cu totul noi pentru planificarea transporturilor, calcularea orelor de sosire și chiar urmărirea și gestionarea transporturilor”, spune Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO).

Markus Lechner, care a lucrat la Dachser mulți ani înainte de a fonda start-up-ul, completează: „Cu Dachser ca acționar majoritar, ne putem concentra toată atenția asupra dezvoltării de software de transport și logistică de pionierat.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare