Pentru a face față volumului crescând de afaceri și a răspunde mai rapid și mai eficient nevoilor clienților din zona Lisabonei, Dachser construiește un nou centru logistic în apropierea capitalei portugheze, urmând să înlocuiască de la începutul lui 2022 filiala actuală. Cu o suprafață totală de 59.200 m2, noua facilitate este de peste două ori mai mare decât cea actuală. Aceasta ocupă o locație strategică cu acces direct la autostradă și la rețeaua europeană Dachser de transport terestru.

La noua filială din Lisabona, Dachser va oferi servicii de transport de mărfuri din sectoarele industriale și de bunuri de larg consum. Unitatea va fi echipată cu cele mai noi tehnologii pentru operațiuni de cross-docking, cum ar fi un sistem de sortare pentru procesele de picking și un conveior cu lanț în podea pentru a muta mărfurile în jurul depozitului. „Clienții din întreaga zonă a Lisabonei vor beneficia de timpi de tranzit îmbunătățiți către piețele europene, precum și de nivelul ridicat de servicii cu care sunt obișnuiți”, spune Ricardo Carvalho, directorul sucursalei din Lisabona.

Noua facilitate are o suprafaţă de 7.396 m2 pentru servicii de transport și 65 de rampe de încărcare și poate găzdui o posibilă extindere viitoare de 3.796 m2 și 40 de rampe de încărcare suplimentare. Noua sucursală va avea, de asemenea, o clădire de birouri cu două etaje, cu un total de 1.411 m2. De asemenea, este planificată o parcare cu o capacitate de 80 de cutii mobile și o zonă de așteptare pentru 15 camioane.

Noua facilitate va utiliza tehnologii de ultimă generație. „Accesul camioanelor la încărcare și descărcare este complet automatizat pe baza recunoașterii plăcuțelor de înmatriculare.”  Noua sucursală este programată să se deschidă la începutul lui 2022, moment în care cei 150 de angajați care lucrează în prezent la unitatea Alverca do Ribatejo se vor muta. Dachser are un total de șapte locații în Portugalia, urmând să mai deschidă o nouă facilitate în Faro în 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare