FERCAM urmează să-și transfere diviziile de grupaj și logistică contractuală într-un joint venture cu Dachser, numit Dachser & FERCAM Italia Srl. Cota de 80% deținută de Dachser în noua afacere îi consolidează și completează rețeaua europeană. Transferul controlului este încă supus aprobării de către autoritățile de concurență relevante.

Conform contractului, FERCAM își va detașa diviziile FERCAM Distribution (grupaj) și FERCAM Logistics (logistica contractuală) de la FERCAM AG și le va integra în noua companie până la sfârșitul anului. Aceste două divizii, care angajează 920 de angajați în 43 de locații din Italia, au generat venituri de aproximativ 400 de milioane de euro în 2022.

De la începutul lui 2024, compania va funcționa sub numele Dachser & FERCAM Italia Srl și va raporta direct lui Alexander Tonn, COO Road Logistics la Dachser. FERCAM AG va deține o acțiune de 20% în Dachser & FERCAM Italia Srl.

FERCAM Transport (rutier și feroviar național și internațional), FERCAM Air & Ocean și Serviciile speciale FERCAM (Târguri și Evenimente, Livrare la domiciliu, Mutări și Relocare, Arhivă și Gestionare documente) — inclusiv toate filialele internaționale — vor fi în continuare deținute exclusiv de FERCAM AG. care urmăreşte să promoveze în viitor creșterea și internaționalizarea acestor divizii, inclusiv în străinătate. „Dachser este o companie de familie în creștere, cu obiective similare și canale scurte de luare a deciziilor, ceea ce îl face un partener remarcabil și de încredere pentru noi pentru transporturile europene. Cu toate acestea, de-a lungul parteneriatului nostru, condițiile s-au schimbat considerabil, cota de piață fiind concentrată doar printre câțiva jucători europeni și globali. De aceea, am decis să lansăm un joint venture exclusiv pentru grupaj și logistică contractuală. Este o situație win-win”, spune Thomas Baumgartner, președintele Consiliului de Supraveghere la FERCAM.

„Cu această achiziție, închidem ultimul decalaj rămas și completăm propria noastră rețea de grupaj și logistică contractuală pe principalele piețe continentale europene”, spune Burkhard Eling, CEO Dachser.

Preluarea majoritară a afacerii de grupaj și logistică contractuală a FERCAM este a treia achiziție majoră pe care Dachser a făcut-o pentru a-și extinde rețeaua de transport și logistică în Europa, după Graveleau (Franța, 1999) și Azkar (Spania, 2013). „Accentul nostru rămâne pe creșterea organică și durabilă. În plus, anul acesta ne-am consolidat prezența pe piețe cheie precum Benelux, Australia, Japonia și acum Italia prin achiziții specifice”, explică Burkhard Eling.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut