În Langenhagen, lângă Hanovra, Dachser pune în funcțiune un nou depozit. Facilitatea oferă o suprafață totală de 11.800 m2. Începând din vară, Dachser va oferi în noua locaţie, care este conectată optim la rețeaua de transport, servicii extinse de depozitare și transport pentru clienții industriali.

Jumătate din suprafața de 9.500 m2 a depozitului poate fi folosită ca depozitare în bloc pentru mărfuri stivuibile. Cealaltă jumătate a halei este dotată cu rafturi care oferă spațiu pentru 8.700 de paleți. Camioanele pot fi încărcate și descărcate prin intermediul a 11 porți. Există, de asemenea, două porți pentru camionete și două porți la nivelul solului pentru a permite încărcarea și descărcarea laterală a mărfurilor voluminoase. Spațiul de birouri a fost amenajat pe aproximativ 800 m2. Un nivel suplimentar de mezanin în partea din față a depozitului oferă încă 1.500 m2 de spațiu logistic. Aici sunt implementate servicii cu valoare adăugată, cum ar fi ambalarea sau etichetarea.

Noul depozit face parte din „Alpha Industrial Business Park Langenhagen” și este aproape de aeroport, unde se află și centrul logistic Dachser din Hanovra. „Vedem o mare nevoie de spațiu de depozitare și servicii logistice în zona Hanovra. Consecințele pandemiei pentru lanțurile globale de aprovizionare au dat un nou impuls cererii”, spune Aleksandar Beslic, director de logistică europeană, Dachser Logistics Hanovra. „Prin noua locație modernă, putem servi în mod flexibil cele mai diverse cerințe ale clienților noștri. Această extindere a capacității este un pas important de dezvoltare pentru noi în regiune.”

Depozitul este de tip multi-utilizator, oferind capacitate pentru bunuri de la diverși clienți existenți și noi din industrie. De asemenea, este posibilă depozitarea substanțelor periculoase, iar 1.350 dintre spațiile de paleți sunt dotate cu sisteme de sprinklere pe raft.

Dachser operează de peste 20 de ani centrul logistic Hanovra de pe Kemptener Strasse din apropiere de aeroport. Acolo sunt procesate mărfuri industriale și comerciale (logistică europeană), se face logistică alimentară, aeriană și maritimă. În prezent, la Dachser Langenhagen sunt angajate aproximativ 500 de persoane. „Hanovra-Langenhagen este unul dintre cele mai importante hub-uri din rețea. Dachser se ocupă de peste 1,3 milioane de expedieri acolo în fiecare an. Extinderea în continuare a capacităților depozitelor subliniază încă o dată importanța locației”, spune Alexander Tonn, COO Road Logistics la Dachser.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare