Compania germană de logistică Dachser a semnat o scrisoare de intenție pentru achiziţia a 50 de eActros LongHaul în versiune 6×2 de la Mercedes-Benz Trucks. Primele unități ar putea fi livrate în 2024.

Furnizorul de servicii logistice Dachser plănuiește să adauge 50 de unități Mercedes-Benz eActros LongHaul flotei sale europene. Compania a semnat o scrisoare de intenție cu Mercedes-Benz Trucks în acest scop. Dachser intenționează să utilizeze eActros LongHaul configurat ca un vehicul cu caroserie mobilă 6×2, cu o înălțime de depozitare de 1.120 mm. Dachser își extinde astfel în mod semnificativ flota de vehicule electrice. Acest camion electric, cu o autonomie de aproximativ 500 km cu o singură încărcare, este așteptat să intre în producția de serie până în 2024.

Stina Fagerman, șeful departamentului de marketing, vânzări și servicii la Mercedes-Benz Trucks, a declarat: „Dachser este un client valoros în transportul durabil. Dachser a fost deja partener de testare în timpul dezvoltării eActros 300/400 pentru transportul de distribuție grea. Suntem cu atât mai încântați că acum intenționează să se bazeze pe eActros LongHaul, consolidând strategia noastră electrică.”

Alexander Tonn, Chief Operating Officer (COO) Road Logistics la Dachser, a adăugat: „Scrisoarea de intenție subliniază angajamentul nostru față de dezvoltarea și testarea vehiculelor comerciale ecologice. Raza lungă de acțiune a eActros LongHaul ne va permite să transportăm mărfuri între locațiile noastre europene fără emisii, chiar și în traficul greu și în transportul pe distanțe lungi. Aceasta este o componentă importantă a strategiei de protecție a climei pe termen lung a Dachser.”

Cele 50 de camioane electrice vor fi folosite pentru a conecta câteva dintre hub-urile Dachser din Germania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut