Începând cu 1 ianuarie 2022, Dachser îşi va procura numai energie electrică din surse regenerabile. Asta înseamnă că furnizorul de logistică, care operează 387 de locații proprii în 42 de țări, își crește proporția de energie verde de la 60% la 100%.

În Germania și Olanda, compania trecuse deja la energie verde. În plus, Dachser își va intensifica în mod semnificativ producția internă de energie regenerabilă și, ca prim pas, va instala și extinde sistemele fotovoltaice pe acoperișurile unităților sale logistice din întreaga Europă și ale clădirilor de birouri. Până în 2025, capacitatea actuală se va amplifica de patru ori, la peste 20.000 kWp de capacitate instalată. „Implementăm două blocuri de bază ale strategiei noastre de protecție a climei prin achiziția de energie electrică exclusiv din energie eoliană, solară și hidroenergetică în întreaga lume, extinzând, în același timp, propria noastră producție de electricitate verde”, declară Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) la Dachser. „Aceste acțiuni ne reduc amprenta de carbon. În același timp, cererea noastră întărește producția de energie verde și contribuie la extinderea capacității în Europa de a genera energie electrică din surse regenerabile.”

Inițiativele companiei de familie vizează procese logistice eficiente, economii de energie și inovație tehnologică. Dachser consideră că aceasta este cea mai bună modalitate de a limita GES în conformitate cu obiectivul de 2 gr.C stabilit de Acordul de la Paris, precum și cu obiectivele de protecție a climei ale UE și ale multor alte țări. În acest scop, compania lucrează împreună cu clienți și parteneri care sunt, de asemenea, dornici să modeleze în mod activ modul în care logistica adoptă tehnologii cu emisii scăzute și chiar zero. De asemenea, şi angajații sunt strâns implicați în activitățile de protecție a climei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut