Ministrul economiei a răspuns invitaţiei celor de la Dacia de a vizita platforma de la Mioveni, respectiv uzinele de Montaj Vehicule, Motoare H4 şi Presaj – TGSE. Cu acest prilej, Florin Spătaru a declarat că programul de lucru flexibil (Kurzarbeit) trebuie extins la Automobile Dacia pentru a menține locurile de muncă pe fondul dificultăților cauzate de pandemie, de deficitul de semiconductori și de războiul din Ucraina. 

Dacia a introdus programul Kurzarbeit în august 2020, la scurt timp după ce guvernul a adoptat un decret de urgență care permitea companiilor să plătească legal personalul pentru un program de lucru mai scurt, pentru a păstra locurile de muncă. „Industria auto este afectată atât de conflictul militar din Ucraina, cât și de criza semiconductorilor, de deficitul de materii prime, de pandemie și de creșterea prețurilor la energie. Mă bucur însă că Automobile Dacia și Grupul Renault au depus eforturi pentru a menţine activitatea companiei”, a spus ministrul. „Susţinem industria auto din România şi cautăm cele mai bune soluţii pentru depăşirea situaţiei dificile cu care aceasta se confruntă.”

Ministerul Economiei are în vedere, pe termen lung, alocarea a 500 de milioane de euro fonduri UE puse la dispoziție țării în cadrul PNRR pentru investiţii în microelectronică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare