DAF a pus în funcțiune o nouă fabrică de asamblare a camioanelor electrice la Eindhoven, care „va fi esențială în dezvoltarea în continuare a poziției de lider a companiei în furnizarea de soluții de transport durabil”. La ceremonia oficială de inaugurare a participat şi ministrul olandez al Economiei și Climei, Micky Adrianssens. 

Noua fabrică se întinde pe o suprafață de 5.000 m2 și include două linii de asamblare pentru pregătirea pachetelor de baterii, precum și un modul de acționare electrică, format dintr-un pachet de baterii frontale, o cutie de joncțiune de înaltă tensiune și dispozitive auxiliare electrificate. Aceste componente cheie și motorul electric cu o cutie de viteze integrată vor fi instalate pe vehicule pe o linie de asamblare de aproape 150 m lungime.

DAF a înființat unitatea de asamblare a camioanelor electrice DAF pentru producerea ultimei sale generații de camioane electrice. Noile DAF XD și XF Electric sunt disponibile în diferite configurații. Acestea sunt alimentate de motoare electrice PACCAR și vin cu 2 până la 5 baterii (de la 210 kWh la 525 kWh). Potrivit DAF, utilizarea unei abordări modulare permite adaptarea cu precizie a vehiculelor la cerințele și nevoile clienților. Autonomia potențială a noilor camioane este de până la 500 km, ceea ce face posibilă atingerea de 1.000 km pe zi cu emisii zero, cu o planificare atentă a rutelor și reîncărcare. Cu încărcare rapidă de până la 350 kW, bateriile pot fi încărcate la 80% în doar 45 de minute.

Producția de serie a modelelor XD și XF Electric este programată pentru vara aceasta. DAF se așteaptă ca producția să crească la câteva mii de vehicule pe an în viitorul apropiat, în conformitate cu cererea în creștere pentru camioane complet electrice. „DAF este un jucător lider în industria camioanelor de mulți ani și acum joacă un rol proeminent și inovator în dezvoltarea camioanelor electrice. Este importantă trecerea la produse și metode de producție mai curate, nu numai pentru mediu, ci și pentru ca Olanda să își mențină avantajul competitiv. Această nouă fabrică de camioane electrice cu baterii este un prim exemplu al unei astfel de ambiții”, a declarat ministrul Mickey Adrianssens.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut