DAF a început la Eindhoven producția de serie a următoarei generații de camioane. Primul DAF XG +, roșu, care a ieșit de pe linia de asamblare a fost prezentat lui André Verbeek, proprietar al companiei olandeze Verbeek Agra Vision, arată serviciul de presă al DAF Trucks.

Potrivit companiei, DAF este primul producător auto care a adus pe piață o generație complet nouă de camioane, concepute pentru a respecta noile reglementări europene privind greutățile și dimensiunile camioanelor.

„DAF nu este doar prima companie care face acest lucru, ci și singura. Asta înseamnă că noile noastre camioane pentru distanțe lungi (XF, XG și XG +) au stabilit un nou standard în ceea ce privește eficiența, siguranța și confortul șoferului. Acestea au fost principalele motive pentru care Comisia Europeană a fost pregătită să ofere industriei de mărfuri mai multe oportunități de a dezvolta noi cabine optime. Prin extinderea zonei frontale cu 16 centimetri și acordând o atenție maximă aerodinamicii, am reușit să realizăm economii de 10% la consumul de combustibil și o reducere similară a emisiilor de CO2”, spune Harry Walters, președintele DAF.

Noua generație de camioane DAF este o platformă de vehicule complet nouă, pregătită pentru transmisiile alternative cu baterie și hidrogen ale viitorului, care sunt în prezent dezvoltate în departamentele de proiectare ale companiei.

Primul camion din noua generație DAF XG+ cu motor PACCAR MX-13 de 12,9 litri i-a fost prezentat lui André Verbeek, proprietarul Verbeek Agra Vision, companie specializată în transportul intern și internațional de păsări de curte și ouă. „Pe lângă fiabilitatea de neegalat și costul scăzut pe kilometru, confortul excelent al șoferului este, de asemenea, un motiv important pentru decizia noastră de a alege DAF. Iar cu noul model de top, XG+, DAF a stabilit un nou standard. Acesta este un factor foarte important în vremuri marcate de deficitul de șoferi”, subliniază André Verbeek.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut