Noua serie XD a DAF a fost desemnată Camionul Internațional al Anului 2023. Premiul a fost decernat președintelui DAF Trucks, Harald Seidel, în cadrul unui spectacol de gală la târgul IAA din Hanovra.

DAF XD a fost dezvoltat pentru lucrări de distribuție și construcție, iar noua serie se bazează pe aceeași platformă ca și seriile de distanțe lungi XF, XG și XG+.

În motivarea sa, juriul a subliniat că noua serie XD a DAF are îmbunătățiri semnificative în mai multe domenii. Acest lucru este valabil pentru vizibilitatea șoferului, spațiul cabinei, aerodinamică, eficiența consumului de combustibil, confort și siguranță.

Juriul a lăudat camera digitală a DAF, care înlocuiește oglinda exterioară tradițională, și a fost, de asemenea, impresionat de transmisia cu motorul MX-11 al Paccar și cu cutia de viteze automată ZF TraXon.

DAF a câștigat titlul şi în 2022 cu seria DAF XF/XG/XG+.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare