Centrul de Logistică Mercedes-Benz, cu o capacitate de stocare de 45.000 de produse, dar cu un stoc iniţial de 25.000 de articole, a fost construit de Plana-Innova pe terenul amplasat în Parcul Indus­trial Bucharest West, cumpărat de la compania Team Real Estate Development în 2009.

90% din compania Team Real Estate Development este deţinută de firma cipriotă Callum Investments Limited, offshore parte a Gru­pului Ţiriac Air. Adminis­trator al Team Real Estate Development este ITH Management Office. „Scopul acestui proiect a fost realizarea unui centru logistic care să asigure o distribuţie rapidă a pieselor către reţeaua de parteneri autorizaţi. Decizia de a realiza investiţia în Dragomireşti Vale are la bază faptul că locaţia asigură acces rapid la autostrada A1, fapt care sprijină nevoia de livrare rapidă a pieselor auto către parteneri autorizaţi la nivel naţional“, arată reprezentanţii companiei.

Valoarea investiţiei este estimată la 20 de milioane de euro şi include costurile necesare construirii centrului logistic, a clădirilor tehnice, amenajarea spaţiilor exterioare, echipamentele şi instalaţiile necesare desfăşurării activităţii, precum şi investiţia în stocul iniţial de piese. La această sumă se adaugă şi valoarea necesară construcţiei şi amenajării terenului, estimată la 6 milioane de euro.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare