Daimler Truck se îndreaptă către camionul electric cu pile de combustie, alimentat cu hidrogen. După obținerea autorizației de testare pe drumurile publice din Germania, producătorul german lucrează la dezvoltarea unei rețele de distribuitori de hidrogen în Europa. Aceasta va începe în Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg și Franța datorită unui acord cu TotalEnergies semnat pe 10 noiembrie 2021. Colaborarea include furnizarea de hidrogen în staţiile de alimentare, dezvoltarea de camioane pe hidrogen, stabilirea unei baze de clienți și alte domenii.

TotalEnergies intenționează să gestioneze, direct sau indirect, până în 2030, până la 150 de stații de realimentare cu hidrogen pentru vehicule comerciale în țările menționate în acord, în timp ce Daimler Truck intenționează să vândă camioane cu celule de combustie până în 2025. „În ceea ce privește segmentul de marfă pe distanțe lungi, suntem convinși că transportul neutru privind CO2 va fi posibil în viitor prin camioane alimentate cu hidrogen și pe baterii”, explică Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks. „Pentru a face acest lucru posibil, dorim să stabilim un ecosistem pan-european de furnizare de hidrogen împreună cu parteneri puternici precum TotalEnergies. Această colaborare va juca un rol cheie în activitățile noastre intensificate pe drumul către transportul cu hidrogen.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare