Producătorul german Daimler şi-a vândut pachetul pe care îl deţinea la Kamaz, scrie Vedomosti, citând o declarație a CEO-ului Kamaz, Serghei Kogogin.

Daimler Trucks și-a vândut pachetul de 15% din compania rusă Kamaz. Momentan nu se cunosc cumpărătorul și condițiile tranzacției. „În mod formal, din câte știm, compania a finalizat procesul de încetare a participării la capitalul Kamaz. Planurile lor de viitor sunt însă necunoscute. Pentru noi este important că încetarea relațiilor cu partenerii europeni nu ne-a afectat capacitatea de a produce echipamente comerciale și de a ne dezvolta gama de produse”, a spus Kogogin. Potrivit sursei publicației, afacerea a fost încheiată și au fost primite toate aprobările. Înainte de tranzacție, Daimler deținea 15% din companie, Rostec avea 47,1% din acțiuni, iar alte 23,54% aparțineau Avtoinvest LLC (coproprietarul său era Serghei Kogogin). Anterior, CEO-ul Rostec, Serghei Chemezov, a declarat că negociază cu Daimler cu privire la cota producătorului german în Kamaz.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut