Săptămâna trecută, în noaptea de duminică spre luni (10/11 septembrie), ofițerii poliției daneze de la Tungvognscenter Syd au efectuat un raid de amploare în Piața Vămilor (Toldpladsen) din orașul Padborg. Scopul acţiunii a fost identificarea șoferilor care îşi efectuează pauza săptămânală regulată în cabinele camioanelor lor, după cum relatează serviciul de presă al Poliției Daneze, Politi.dk.

Înainte de raid, agenţii primiseră informații că locaţia din Padborg este utilizată sistematic de șoferii de camion pentru efectuarea ilegală a pauzei de 45 h. Acest lucru a condus la o investigație și, ca urmare a acesteia, a fost planificată o verificare majoră. „Operațiunea a fost liniștită și majoritatea șoferilor și-au dat seama rapid că stăteau în camion într-un moment în care nu ar fi trebuit să fie acolo. Un total de 50 de șoferi au fost amendați. Toți șoferii erau străini și doar trei mașini aparțineau transportatorilor danezi”, se arată în mesajul Politi.dk.

Conform reglementărilor daneze, amenda pentru odihnă săptămânală regulată efectuată într-un vehicul este de 10.000 de coroane daneze (peste 1.300 de euro) pentru șofer și de 20.000 de coroane daneze (2.700 de euro) pentru compania de transport. Astfel, în cadrul acestei acţiuni de o singură noapte, valoarea totală a amenzilor încasate a fost de 1,5 milioane de coroane daneze (peste 201.000 de euro).

Marea majoritate a amenzilor au fost deja colectate, iar pentru cele câteva neachitate, vehiculele au fost confiscate până la plata amenzii.

FOTO: Politi.dk / Presse fotos

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut