Săptămâna trecută, instanța municipiului danez Kolding a pronunțat o sentință cu închisoare, amendă și deportare împotriva unui şofer lituanian care a folosit cardul de șofer al altcuiva, relatează serviciul de presă al Poliției Daneze.

Şoferul de camion, care nu s-a prezentat în instanță, a fost găsit vinovat de 21 de încălcări, pe care Parchetul le-a inclus în rechizitoriu. Procurorul Pernille Mesborg a spus că pe 10 noiembrie 2020, angajații Tungvognscenter Syd, departamentul de vehicule grele al Poliției din Iutlanda de Sud-Est, au oprit un camion lituanian la Harvejens-Rastelads, lângă Giv. În timpul verificării, s-a dovedit că în tahograf a fost introdus cardul de șofer al altcuiva. „Acesta a fost acuzat că a folosit cardul de şofer al tatălui său de 7 ori pentru a acoperi încălcările de conducere și de odihnă”, declară Pernille Mesborg.

După examinarea cauzei, judecătorul a emis un verdict, care prevede următoarele pedepse:

– 30 de zile de închisoare;

– cuantumul total al amenzii în cuantum de 40.750 de coroane daneze (aproximativ 5.500 de euro);

– retragerea dreptului de a conduce vehicule grele în Danemarca timp de 6 luni de la data pronunțării sentinței definitive;

– deportare din Danemarca cu interdicție de intrare timp de 6 ani.

În urma verdictului, avocatul șoferului lituanian a cerut timp pentru a discuta pașii următori cu clientul.

De asemenea, compania de transport lituaniană, care a recunoscut încălcările, a plătit o amendă de 217.000 de coroane daneze (peste 29.000 de euro).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut