Ca răspuns la hotărârea instanței daneze în cazul Kurt Beier Transport, Ministerul Danez al Justiției a prezentat un proiect de lege care ar crește serios răspunderea pentru exploatarea lucrătorilor, după cum arată portalul fagbladet3f.dk.

Când a introdus un nou proiect de lege pentru prevenirea exploatării, inclusiv a șoferilor, ministrul danez al justiției, Nick Hekkerup, a spus că exploatarea fățișă a lucrătorilor nu ar trebui să rămână nepedepsită. O reacție atât de dură din partea departamentului a fost provocată de decizia instanței în cazul transportatorului danez, care a fost achitat în ciuda faptului că și-a ținut angajații în condiții inumane.

Potrivit propunerii legislative, acest tip de infracțiune va fi pedepsit cu închisoare de până la 6 ani. O nouă secțiune va fi adăugată la Legea privind traficul de persoane la §262a. Scopul său principal este de a facilita condamnarea inculpaților, inclusiv a angajatorilor, pentru exploatarea lucrătorilor vulnerabili. Guvernul danez a trimis proiectul de lege spre aprobare.

Reamintim că firma daneză Kurt Beier Transport din Padborg a exploatat 30 de șoferi din Sri Lanka și Filipine. Deşi Parchetul ceruse 3 ani de inchisoare pentru directorul companiei şi o amendă de 5,5 milioane de coroane (aproape 740.000 de euro), acesta a scăpat doar cu o sperietură: compania a fost amendată cu 100.000 de coroane daneze (aproximativ 13.500 de euro), iar directorul cu doar 25.000 de coroane daneze (mai puțin de 3.500 de euro).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut