Guvernul danez a decis să reia controalele la granița cu Germania, ca răspuns la recentele arderi ale Coranului, pe care Serviciul Danez de Informații de Securitate (PET) le-a identificat ca fiind un factor semnificativ care influențează securitatea actuală, anunţă danmarkc.tv.

Guvernul danez a notificat Comisia Europeană privind decizia și intenționează să mențină controalele la frontieră pentru o perioadă temporară de șase luni. Pe lângă amenințarea teroristă, presiunea migrației este și ea o preocupare: în prezent, în 11 țări, numărul solicitanților de azil a depășit cifrele crizei migrației din 2015-2016.

Deși guvernul danez a decis la începutul anului să schimbe măsurile de frontieră către Germania, pentru a se concentra mai mult pe combaterea criminalității decât pe controlul intrării, acest model va continua în noua perioadă de timp. Poliția Națională spune că schimbarea a îmbunătățit fluxul de trafic și a sporit capacitatea poliției de a investiga infracțiunile transfrontaliere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut