Uniunea Europeană va aloca 162 de milioane de coroane daneze (mai mult de 21 de milioane de euro) pentru a construi în Danemarca cea mai mare zonă de odihnă pentru șoferii de camion din Europa, potrivit Horsens Folkeblad.

Zona de recreere va fi găzduită de orașul danez Horsens, iar de construcţie se va ocupa firma HM Entreprenør.

Pe o suprafață de 270.000 de metri pătrați, vor fi amplasate 400 de locuri de parcare pentru vehicule grele, un hotel cu 10 etaje, restaurante, magazine și chiar un heliport. Pe șantier vor fi instalate și panouri solare.

Asistența financiară oferită de Facilitatea Conectarea Europei a Comisiei Europene acoperă doar jumătate din suma necesară. Dar, potrivit directorului de proiect, Charlotte Ernswig, chiar și această sumă este impresionantă și va avea un impact mare asupra implementării rapide a proiectului. „Suntem mândri că avem sprijinul UE, deoarece ne propunem să stabilim un nou standard pentru industria logistică din Horsens. Acum intrăm în modul de funcționare, iar dacă totul merge bine, primul camion va fi parcat la începutul lui 2024”, a spus Charlotte Ernswig.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare