DFDS, unul dintre giganții danezi ai transportului maritim, se pregăteşte să preia divizia internațională de transport rutier a Ekol, una dintre cele mai importante companii de logistică din Turcia. Conform informațiilor apărute în presa turcă, părțile și-au dat mâna în principiu. După semnăturile oficiale și aprobarea Consiliului Concurenței, compania Ekol International Road Transport, care reprezintă aproximativ 60% din cifra de afaceri a grupului, se va alătura DFDS.

Ekol, care se pregătește să își transfere compania de transport rutier către DFDS, intenționează să își direcţioneze companiile de depozitare, distribuție și tehnologie către Fundația Ekol. Președintele Consiliului de Administrație al Ekol Logistics, Ahmet Mosul, a visat de mulți ani să lase compania angajaților. Mosul a înființat anul trecut Fundația Ekol în acest scop.

Înființată în 1990, Ekol este o companie de logistică integrată care operează în domeniile transporturilor, logisticii contractuale, comerțului exterior, în sectorul vamal și managementul lanțului de aprovizionare. Ekol are birouri în 13 țări, inclusiv Turcia, Germania, Italia, Grecia, Franța, Ucraina, România, Ungaria, Spania, Polonia, Cehia, Slovenia și Suedia. Cu peste 1.000.000 de metri pătrați de depozitare, Ekol se numără printre cei mai importanți furnizori de logistică din Europa cu cele 52 de trenuri bloc săptămânale și 7.500 de vehicule de transport.

Cifra de afaceri a Ekol în 2021 a fost de aproximativ 620 de milioane de euro.

DFDS este o companie care furnizează servicii de feribot și transport în toată Europa. Peste 10.000 de angajați ai DFDS lucrează în rețeaua sa din peste 20 de țări.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare