Neste va fi principalul furnizor al SAF pentru DHL Express pe Aeroportul East Midlands, furnizând companiei noul combustibil inovator.

Ca parte a conferinței climatice COP26, Deutsche Post DHL Group a anunțat un pas suplimentar către introducerea unei logistici ecologice în aviație. Grupul a încheiat un nou parteneriat cu Neste care îi va furniza diviziei DHL Express Combustibilul pentru Aviație Durabilă (SAF) pe aeroportul East Midlands din Marea Britanie. În total, DHL va achiziționa SAF pentru mai mult de 60 de milioane de euro până la jumătatea lui 2022, economisind aproximativ 70.000 de tone de CO2. Acesta este un prim pas pentru ca Grupul să își atingă obiectivul ambițios pentru 2030 de a îndeplini cel puțin 30% din nevoile sale de combustibil în aviație prin combustibili durabili.

„Ca principal furnizor de logistică în lume, este responsabilitatea noastră să jucăm un rol activ în conducerea industriei noastre către un viitor durabil. În conformitate cu Misiunea 2050: Zero Emisii a companiei noastre și cu angajamentul față de Ambiția de afaceri pentru 1,5°C, ne-am angajat să investim aproximativ 7 miliarde EUR până în 2030 în operațiuni curate, în cadrul foii noastre de parcurs pentru durabilitate”, spune Melanie Kreis, CFO Deutsche Post DHL Group și membru al Comitetului de conducere al coaliției Clean Skies for Tomorrow al Forumului Economic Mondial.

Neste va fi principalul furnizor al SAF pentru DHL Express pe Aeroportul East Midlands, furnizând companiei noul combustibil inovator. Partea regenerabilă este produsă din ulei de gătit uzat (UCO), evitând în același timp uleiul de palmier. Investiția va permite DHL să transporte 1.500 de tone de marfă aerian săptămânal într-un mod mai durabil din Marea Britanie pe aproximativ 165 de zboruri europene și 35 de zboruri intercontinentale.

„Trebuie să reducem emisiile de carbon utilizând soluții imaginative disponibile astăzi. Această înțelegere cu Neste continuă eforturile noastre de a face serviciile verzi și sustenabile pentru clienții noștri. Odată cu investiția în centrul nostru East Midlands, folosim SAF pentru aproximativ 200 de zboruri în rețea pe săptămână cu plecarea din Marea Britanie”, spune John Pearson, CEO DHL Express.

Thorsten Lange, Vicepreședinte Executiv Europa, Renewable Aviation la Neste, spune despre înțelegere: „Suntem încântați să furnizăm Neste MY Sustainable Aviation Fuel în Marea Britanie pentru Deutsche Post DHL Group, lider în agenda de sustenabilitate. Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim DHL în reducerea în continuare a emisiilor nete cu aprovizionare suplimentară de SAF în Regatul Unit.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare