În pregătirea vânzării filialei sale de logistică DB Schenker, operatorul german Deutsche Bahn (DB) a angajat Goldman Sachs, Morgan Stanley și Deutsche Bank, inclusiv cu rol consultativ în acest proiect, scrie RailFreight. Analiştii estimează tranzacția la 20 miliarde de euro, însă, având în vedere climatul bursier mai sărac, se pune întrebarea dacă investitorii ar putea strânge capital suficient.

Între părțile interesate de achiziție au fost incluse, pe lângă compania daneză DSV, și o serie de fonduri de investiții americane, potrivit Reuters. Şi miliardarul german din transport, Klaus Michael Kuehne, s-a arătat interesat de DB Schenker, dar doar de o cotă minoritară. Kuehne deține majoritatea acțiunilor la concurentul lui Schenker, K+N, și știe că o preluare a filialei DB ar putea întâmpina un drept de veto din partea autorităților de concurență germane și europene. Aceluiași risc i se supune şi o eventuală achiziție de către DHL. Atât K+N, cât și DHL, ar dobândi o poziție prea mare pe piața germană odată cu achiziţia Schenker.

Vânzarea DB Schenker este așteptată, cel mai devreme, în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare