Jörg Burzer, membru al consiliului de administrație al grupului Mercedes-Benz pentru managementul producției și lanțului de aprovizionare, și Sigrid Nikutta, membru al consiliului de administrație pentru transportul de marfă la Deutsche Bahn, au deschis oficial Centrul de logistică auto în imediata vecinătate a uzinei Mercedes-Benz din Bremen, luni, 7 februarie. Centrul pentru logistica bateriilor este cheia de bază a conceptului de logistică neutră din punct de vedere climatic pentru sistemele de baterii ale noului model Mercedes-EQ EQE.

Începând din acest an, DB Cargo va transporta sistemele de la unitatea de producţie Mercedes-Benz din Hedelfingen, Stuttgart, pe aproximativ 650 de kilometri până la Bremen și le va livra fără emisii de CO2 la linia de asamblare a fabricii Mercedes-Benz din Bremen. Centrul logistic îi permite DB Cargo să manevreze trenurile în imediata apropiere a clădirilor fabricii și să le descarce acolo.

Transportul bateriilor litiu-ion are cerințe speciale. Pregătirea componentelor pentru asamblarea pe linia de asamblare este, de asemenea, o sarcină nouă pentru logisticianul feroviar DB Cargo. Logistica feroviară trebuie să fie adaptată în mod fiabil la ciclul de producție al industriei auto.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare