DB Schenker și-a început operațiunile la una dintre cele mai mari unități de comerț electronic automatizat care deservește clienții săi de retail din Spania, Portugalia și Franța. Mai mulți roboți decât angajați își fac treaba în noul centru logistic al DB Schenker de lângă Madrid.

Operațiunile din depozitul de 50.000 m2 din Guadalajara au început cu 150 de angajați pe locuri de muncă nou create şi peste 200 de roboți și un sistem de ambalare optimizat. Site-ul este echipat cu un sistem de picking pregătit pentru a gestiona aproximativ 55.000 de unități pe zi, folosind roboți mobili autonomi (AMR) furnizați de Geek+. Sistemul dispune de soluții inovatoare de preluare și ambalare pentru o procesare rapidă și flexibilă a comenzilor online și pentru a gestiona eficient retururile. „DB Schenker se angajează să servească sectorul comerțului electronic cu puterea sa inovatoare și fiabilitatea dovedită. Soluțiile automatizate ale operațiunilor din Guadalajara au fost instalate într-un timp record de doar patru luni și și-au dovedit deja stabilitatea și flexibilitatea în preajma Black Friday și a sezonului de Crăciun. Suntem mândri să îndeplinim așteptările și încrederea unui client important ca Adidas”, a declarat Alfredo Alcalá, Director de Produs pentru Logistică Contractuală al DB Schenker în Iberia.

Un sistem de transport automat asigură procesarea la timp și timpi de livrare rapizi pentru cea mai bună experiență pentru clienții mărcii Adidas, principalul client al DB Schenker pe acest site. Pentru a optimiza volumul de colete și utilizarea vehiculelor de transport, ambalajul este ajustat la dimensiunea exactă a produsului care este expediat printr-o soluție automată. Acest lucru are ca rezultat reducerea emisiilor de CO2 în întreaga distribuție.

Centrul logistic este certificat BREEAM Very Good. Printre alte caracteristici, depozitul combină luminatoare cu sisteme LED de înaltă tehnologie și ventilație naturală.

Depozitul de ultimă generație este situat în parcul industrial Henares, la 50 km de aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas și la 60 km de centrul Madridului, cu conexiune la principalele autostrăzi A2 și R2.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut