Din cauza escaladării conflictului militar, DB Schenker a cerut angajaților din Ucraina să rămână acasă. Astfel, operațiunile de aici au fost întrerupte, iar terminalele au fost securizate, chiar dacă, în prezent, infrastructura companiei nu este afectată.

De asemenea, DB Schenker a suspendat toate transporturile către și dinspre Rusia. „Am decis să suspendăm temporar toate transporturile către și dinspre Rusia, cu efect imediat. Acest lucru se aplică transportului terestru, aerian și oceanic“, se arată în comunicatul companiei.

Astfel, toate serviciile de transport terestru către și dinspre Ucraina sunt oprite pentru moment. Cât privește transportul aerian, serviciile de operare a zborurilor către și dinspre Asia se confruntă în prezent cu întreruperi din cauza anulărilor de zboruri și a ajustărilor programului de zbor, care probabil vor afecta disponibilitatea capacității și situația întârzierilor. China, Hong Kong, Japonia și Coreea sunt cele mai afectate în această etapă.

Toate porturile din Ucraina sunt închise și liniile maritime nu fac escală la ele.

Compania informează că prezentul conflict poate afectata transporturile către și dinspre alte țări din Europa de Est. Dar până acum, toate celelalte transporturi rulează ca de obicei. „Lucrăm la planuri de urgență pentru o serie de scenarii diferite și vă vom informa cu privire la orice modificări majore. Dacă aveți expedieri în curs sau planificate către sau dinspre Ucraina, Rusia sau Belarus, vă rugăm să nu ezitați să contactați punctul de contact local DB Schenker. Gândurile noastre sunt la colegii din Ucraina. Urmărim îndeaproape situația, avem un schimb constant de informaţii cu echipa ucraineană și vă vom ține la curent cu orice schimbări majore ale situației“, mai arată comunicatul DB Schenker.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare