DB Schenker achiziționează 53 de Renault Trucks E-Tech D pentru operațiunile sale din Franța. Comanda este cea mai mare până în prezent făcută de Schenker Franța, care va primi cele 50 de unităţi electrice de 16 tone și trei unităţi electrice de 19 tone începând din septembrie 2023. Acțiunea este deja în derulare în 19 agenţii metropolitane, unde are loc instalarea infrastructurii de încărcare electrică ce va fi finalizată până în martie 2024. În funcţie de nevoile sucursalelor, aceste vehicule vor fi folosite pe trasee urbane, suburbane sau călătorii regionale cu o distanță medie de 150200 km pe zi.

Prin această achiziție, Schenker France își afirmă angajamentul de a-și decarboniza flota de vehicule, obiectivul companiei fiind de a reduce emisiile sale de CO2e în termeni absoluți cu 50% pentru activitatea rutieră în 2030 față de 2021. „Avem ambiția de a fi lider mondial în logistica ecologică. Camioanele electrice sunt o parte integrantă a portofoliului nostru de vehicule. Ne asigurăm că ponderea lor este în continuă creștere. Implementarea noilor vehicule Renault Trucks va fi un alt pas spre atingerea acestor obiective ambițioase”, a declarat Frédéric Vallet, CEO Schenker France.

FOTO: Renault Trucks

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut