DB Schenker deschide un nou depozit pentru un client din industria auto în Plewiska, lângă Poznań.

Facilitatea, care va fi lansată în al doilea trimestru al anului, are 20.500 m2, iar datorită unui sistem inovator de depozitare poate găzdui până la 41.000 de paleți. Conform contractului, pe lângă stocarea și finalizarea comenzilor, compania DB Schenker va fi responsabilă și de un pachet de servicii cu valoare adăugată, precum marcarea, etichetarea sau ambalarea produselor în funcție de nevoile clienților.

DB Schenker a decis să implementeze proiectul cu Panattoni. Anterior, dezvoltatorul a construit terminale pentru operatorul logistic, care au primit certificare BREAAM. Noua clădire urmează să îndeplinească standardele unei construcții moderne, ecologice și să treacă certificarea BREEAM la nivel Excelent.

Înainte de începerea lucrărilor de construcție s-a efectuat analiza costului de viață al clădirii (LCC), iar pe perioada construcţiei s-au monitorizat consumul de energie și apă, precum și emisiile poluante rezultate din transportul materialelor și deșeurilor de construcții. Conform estimărilor dezvoltatorului, reducerea consumului de apă rezultat din exploatarea clădirii se va ridica la până la 55%, față de valorile de referință.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare