În cadrul IAA Hanovra, Krone a predat către DB Schenker prima dintre cele 200 semiremorci Mega-Liner pentru rețeaua franceză a DB Schenker. Scopul DB Schenker este de a trece din ce în ce mai mult de la transporturi cu remorci standard la transporturi cu remorci mega, pentru a putea transporta mai multe mărfuri cu un singur camion.

„Achiziția Mega Liner ne oferă noi oportunități de a opera eficient rețeaua și, astfel, de a deveni mai prietenoşi cu mediul”, spune Wolfgang Janda, Executive Vice President, Head of Network & Linehaul Management la DB Schenker. „Acesta este un alt pas în încercarea noastră de a reduce amprenta de carbon și de a deveni neutri până în 2040.”

DB Schenker va înlocui inițial 200 dintre cele aproximativ 2.100 de remorci cu Krone Mega-Liners. Utilizarea va începe anul acesta în Franţa. În viitor, remorci mega cu sistem cu nivel dublu vor fi folosite în traficul de rețea, urmând o conversie treptată la mega-remorci în toată Europa. Deşi va duce inițial la costuri suplimentare, pe termen lung compania poate conta pe o eficiență mai mare, deoarece pot fi transportate mai multe încărcături cu același număr de vehicule – și emisiile de CO2 sunt, de asemenea, reduse. Furnizorul de servicii de logistică se așteaptă ca aproximativ 6.300 de mega remorci să fie utilizate în Europa până în 2029.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare