DB Schenker urmăreşte să-și extindă capacitățile logistice în regiunea Praga cu un nou depozit de distribuţie automatizat, care este programat să intre în funcțiune în 2023.

Furnizorul de servicii logistice DB Schenker a anunțat că intenționează să deschidă anul viitor o nouă locație în regiunea Praga. Depozitul de distribuţie extrem de automatizat are scopul de a extinde capacitățile logistice ale companiei și de a scurta timpii de livrare. Pe lângă comerțul cu amănuntul, și activitățile de e-commerce B2C vor fi gestionate de aici, potrivit DB Schenker. Noul centru de distribuție este programat să fie operațional în vara lui 2023 și este aproape de Aeroportul Praga și de o autostradă importantă către Germania.

DB Schenker a justificat decizia de a se muta într-o nouă locație prin aceea că actualul terminal din regiunea Praga nu va mai putea îndeplini cerințele viitoare ale clienților. Locația actuală nu va fi închisă, ci va fi folosită pentru servicii de logistică inversă. „DB Schenker a obținut un succes remarcabil de când a intrat pe piața est-europeană. Cu noul centru de livrare, capacitățile pot fi extinse și eficiența poate fi crescută”, a declarat Ingo Brauckmann, vicepreședinte executiv Contract Logistics/SCM Europe la DB Schenker.

Furnizorul de servicii logistice se așteaptă la o creștere suplimentară în domeniul logisticii comerțului electronic, unde automatizarea ar putea ajuta la „creșterea capacității și la creșterea rezistenței lanțului de aprovizionare”. În centrul de distribuție planificat, va fi utilizat un sistem modular GTP (goods to person) în combinație cu o tehnologie extinsă a transportoarelor și un sortator cu bandă transversală de înaltă performanță pentru transportul de colete, furnizat de Körber. Soluția software Körber controlează peste 100 de roboți mobili autonomi (RMA), care vor face parte din ecosistemul logistic extrem de automatizat, care va deveni unul dintre cele mai mari astfel de sisteme din Europa de Est.

Însă, în ciuda gradului ridicat de automatizare, centrul de distribuție va „necesita peste 1.000 de angajați” în orele de vârf, precizează DB Schenker.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut