Ca parte a achiziției, DB Schenker asimilează cinci terminale și peste 265 de angajați în Europa de Nord. Grupul logistic finlandez Vähälä Logistics Oy, cunoscut sub numele de Vähälä Yhtiöt, care a fost fondat în 1937, colaborează cu DB Schenker din 1956. În calitate de partener de rețea, acesta a oferit deja în trecut transport terestru național în centrul și nordul Finlandei.

Helmut Schweighofer, CEO al DB Schenker în Europa, consideră că achiziția este o consolidare a poziției DB Schenker în Europa. „Odată cu achiziționarea Vähälä Yhtiöt, care lucrează deja pentru DB Schenker în Finlanda, avem posibilitatea de a extinde structura rețelei de transport terestru a DB Schenker în centrul și nordul Finlandei.“

În transportul rutier de mărfuri, Vähälä Yhtiöt se bazează pe camioane alimentate cu gaz și camionete electrice, precum și pe remorci HCT lungi. Acest lucru îl face un „pionier în transportul ecologic“, după cum a declarat DB Schenker presei. Întreaga activitate operațională a Vähälä Yhtiöt va fi preluată acum de DB Schenker, însă ambele părți au convenit să nu dezvăluie prețul de achiziție.

Chiar și după finalizarea preluării, Vähälä Yhtiöt va continua să funcționeze ca filială independentă în transportul terestru național, alături de DB Schenker, pe termen mediu.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut