DB Schenker a inaugurat un nou depozit logistic în Rudna, Republica Cehă. Locaţia de ultimă generație combină soluții logistice personalizate cu automatizarea și robotizarea pentru a transforma operațiunile din depozit. În fabrică funcționează peste 100 de roboți, 7 linii de ambalare cu 162 de stații, un sistem vertical de preluare a comenzilor și un sortator automat. Cu toate acestea, automatizarea ridicată nu exclude oamenii, astfel că 650 de oameni lucrează pe platformă, colaborând cu roboți.

Roboții, controlați de un software care înregistrează pozițiile rafturilor și mărfurilor, pot transporta până la 500 de kilograme fiecare, iar bateriile au o durată de viață de trei ore. Când bateria se consumă, roboții se îndreaptă în mod autonom către una dintre stațiile de încărcare din depozit, unde pot fi reîncărcaţi în mai puțin de zece minute. Sistemul robotic funcționează pe o linie de transport lungă de 3 km.

Noua platformă logistică a Rudna este utilizată atât pentru aprovizionarea clienților din retail, cât și pentru e-commerce B2C. Compania se așteaptă ca, atunci când va fi pe deplin operațională, instalația să poată distribui până la 59 de milioane de produse pe an. „Datorită automatizării și robotizării, am reușit să optimizăm procesele, asigurând un management rapid și punctual și, în același timp, creând condiții de muncă mai bune pentru angajați”, spune Niklas Wilmking, membru al Consiliului de Administrație pentru Contract Logistics al DB Schenker. „După doar câteva săptămâni de funcționare, am reușit să obținem un randament semnificativ pentru clientul nostru de electronice.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut