Guvernul suedez întărește răspunderea transportatorilor străini pentru nerespectarea regulilor de cabotaj, astfel că sancțiunea pentru încălcare va fi cea mai mare din UE, potrivit unui comunicat de presă publicat de Ministerul Suedez al Infrastructurii.

Guvernul suedez a decis să înăsprească regulile pentru transportatorii străini care efectuează transporturi interne de mărfuri în țară. „Trebuie să fie ordine pe drumurile noastre. Acesta este motivul pentru care guvernul înăsprește sancțiunile pentru cabotaj neautorizat și crește răspunderea clienților. Ca urmare, Suedia va avea unele dintre cele mai mari amenzi din UE pentru cabotaj ilegal. Mesajul este clar. Cei care sunt angajați în înșelăciune și fraudă nu-şi au locul pe drumurile noastre”, avertizează Thomas Enerot, Ministrul Infrastructurii din Suedia.

Modificările actuale ale regulilor clarifică ce se înțelege prin cabotaj în conformitate cu reglementările UE privind transportul de marfă. În special, autoritățile suedeze subliniază că nu este necesar ca transportul neautorizat să fie finalizat pentru a trage la răspundere transportatorul.

Totodată, precizează că amenda pentru încălcarea regulilor de cabotaj va crește de la 40.000 de coroane suedeze (peste 4.000 de euro) la 60.000 de coroane (aproximativ 6.000 de euro) și va deveni una dintre cele mai mari din UE. Potrivit Ministerului Infrastructurii, amenzile atât de mari sunt necesare pentru o mai bună respectare a regulilor.

Modificările vor intra în vigoare la 1 decembrie 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut