Ministrul francez de Interne a anunțat la sfârşitul lunii trecute depăşirea limitei de viteză cu mai puțin de 5 km/h nu va mai fi pedepsită cu pierderea punctelor pe permisul de conducere, ci doar cu amendă. Schimbarea este de așteptat să fie implementată de la 1 ianuarie anul viitor.

Potrivit cifrelor oficiale pentru 2020, schimbarea va afecta mai mult de jumătate din cele 12,5 milioane de sancțiuni emise în fiecare an.

Directorul de proiecte al European Transport Safety Council (ETSC), Graziella Jost, a declarat: „Această schimbare trimite un mesaj complet greșit și este deosebit de îngrijorătoare pe drumurile urbane, unde creșterile mici ale vitezei pot face o mare diferență, mai ales atunci când sunt combinate cu toleranța deja permisă de camerele de viteză.

Franța a înregistrat o creștere cu 10% a deceselor rutiere între 2021 și 2022, iar acum guvernul spune efectiv că viteza nu este o problemă mare. „Această nouă schimbare urmează unei alte manevre recente care a permis regiunilor franceze să mărească limita de viteză pe drumurile rurale de la 80 km/h la 90 km/h. Acest lucru ne arată ca un populism și aruncă pe fereastră zeci de ani de cercetare asupra impactului vitezei asupra rănirilor și deceselor.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare