Hupac își întărește afacerile în Germania preluând conducerea terminalului feroviar intermodal Köln Nord de la HGK Häfen und Güterverkehr Köln. Compania elvețiană a câștigat licitația în noiembrie 2022 și va prelua controlul la 1 ianuarie 2023.

Terminalul este situat în apropierea nodului de autostradă Köln Niehl (A1/A57) și este legat direct pe calea ferată de portul de pe râul Rin, Köln Niehl. Acesta se întinde pe o suprafață de 152.000 m2 și găzduiește cinci șine cu trei macarale tip portal, cu capacitatea de a încărca și descărca până la zece trenuri pe zi.

Hupac precizează că, înainte de tranziție, programată pentru 1 ianuarie 2023, toate procesele organizatorice și administrative vor fi coordonate împreună cu clienții și partenerii. Conferirea contractului de închiriere și de administrare va avea ca rezultat transferul de active cu angajații existenți. Michail Stahlhut, CEO al Hupac, declară că terminalele sunt o resursă strategică pentru transferul modal și au o importanță decisivă în special în aglomerările urbane precum zona Rin/Ruhr. „Investim în resurse și sisteme inteligente pentru a obține performanțe maxime în interfaţa rutier – feroviar.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut