Urmând modelul altor state europene, ca Spania şi Franţa, guvernul român anunţă că preţul carburanților la pompă va fi compensat cu 50 de bani/litru. Potrivit premierului Nicolae Ciucă, 50% din această reducere va fi decontată de stat printr-un mecanism implementat între distribuitori şi ministerele de resort.

Premierul a subliniat că măsura va fi aplicată timp de trei luni. La finele acestei perioade, Guvernul va analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri. „Pentru ca cetăţenii şi firmele să plătească mai puţin la alimentare cu combustibil, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se aplică direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre Guvern, mediul de afaceri şi populaţie, am luat decizia să aplicăm această măsură”, a declarat premierul. „Compensarea va fi evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare. Valoarea totală a pachetului de măsuri pentru această perioadă va fi de 2 miliarde de lei, din care un miliard de lei de la bugetul de stat.”

Executivul are, de asemenea, la îndemână şi un instrument util, respectiv ordonanţa de combatere a efectelor speculative. „Astfel, vom asigura un nivel ridicat de protecţie a consumatorilor împotriva scumpirilor nejustificate.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare