Până la sfârșitul lui 2026, în Elveția, toate procesele legate de tranzit, export, import, vămuire specială și colectarea altor taxe vor fi simplificate, armonizate și complet digitalizate. În acest scop, Oficiul Federal Elvețian pentru Vamă și Securitate a Frontierei (BAZG) începe implementarea noului sistem de management al mărfurilor, Passar, pentru procesarea digitală a procedurilor vamale. Acesta va fi pus în funcțiune în mai multe etape, începând din iunie 2023, și va înlocui treptat aplicațiile NCTS și E-dec.

La 1 iunie 2023, vama elvețiană va începe implementarea fazei 5 NCTS (în Passar), anunţă Asociația Transportatorilor Rutieri Internaționali din Republica Belarus (BAMAP), citată de Logist.Today. Implementarea are loc concomitent cu punerea în funcțiune a noii aplicații IT Passar pentru tot transportul de marfă. Aceasta va include, de asemenea, automatizarea și digitalizarea continuă a proceselor vamale de frontieră, astfel încât şoferii să treacă granița fără să oprească. „Vama elvețiană intenționează să oprească tipărirea documentelor însoțitoare de tranzit de la 1 iunie 2023, ca urmare a începerii procedurilor de tranzit NCTS din faza 5 (Passar)”, precizează BAMAP.

Coordonatorii de tranzit din statele membre GMV au primit scrisori prin care li s-a cerut să-și informeze autoritățile vamale (în special la frontieră) despre acest lucru, pentru a se evita neînțelegerile și întârzierile. În plus, vama va distribui șoferilor pliante informative la ghișeele vamale.

Informații despre noul sistem de transport de marfă Passar sunt disponibile AICI. ActivApp este aplicaţia care le facilitează şoferilor care fac călătorii regulate de tranzit prin Elveția trecerea graniței. Imediat ce șoferii se apropie de un punct de trecere a frontierei, se transmite declarația vamală pentru mărfurile introduse în Activ. Acest lucru permite treceri mai rapide ale frontierei și, de asemenea, ușurează sarcina asupra infrastructurii BAZG. Aplicația nu modifică orele de deschidere și autorizarea birourilor vamale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut