Guvernul ceh introduce o nouă componentă în sistemul electronic de taxare, care va ține cont de emisiile de CO2 ale camioanelor, după cum reiese dintr-un mesaj publicat pe portalul sistemului electronic de plată a taxelor de drum din Republica Cehă. Se vor introduce cinci clase de emisii de CO2: în clasa 1 vor fi cele mai mari taxe, iar în clasa de emisii 5 – destinată vehiculelor verzi – cele mai mici.

Modificările intră în vigoare la 1 martie 2024 în baza implementării Directivei (CE) 2022/362 a Parlamentului și Consiliului European și modificării Legii 13/1997, privind drumurile.

De remarcat că scutirea de taxe care viza mașinile alimentate cu energie electrică sau hidrogen, cu MTMA de peste 4,25 t, se va încheia în primăvară. Şi aceste mașini vor trebui să plătească de la 1 martie taxe de drum și taxa de zgomot din trafic (taxele pentru poluarea aerului și emisiile de CO2 vor fi zero). În mod standard, vehiculele trebuie să fie echipate cu o unitate de bord.

În ceea ce priveşte vehiculele alimentate cu energie electrică sau hidrogen cu MTMA de până la 4,25 t, acestea vor continua să fie înregistrate în sistemul electronic de taxare la punctele de contact și trebuie să fie echipate cu o unitate de bord fără taxă.

Mai multe informaţii sunt disponibile AICI.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut