Regatul Unit solicită o declarație de detaşare a șoferului de la 1 octombrie pentru transportul de cabotaj efectuat în țara sa și transportul încrucișat. Comunicarea trebuie să se facă pe aceeași platformă IMI în care se face deja declararea mișcărilor în cadrul Uniunii Europene.

Regatul Unit a anunțat că șoferii din Uniunea Europeană vor trebui să aibă la bord o declarație de detaşare pe teritoriul său, scrie Fenadismer en Carretera. Această declarație, pe care compania trebuie să o facă înainte de a începe călătoria prin intermediul platformei IMI, este obligatorie pentru toți șoferii începând cu 1 octombrie. Lipsa acesteia va presupune, în cazul unui control rutier, oprirea transportului și sancțiuni.

Declarația de detaşare a șoferului este obligatorie pentru transportul de cabotaj efectuat în Regatul Unit, în mod similar modului în care se aplică legislația comunitară, precum și pentru transportul încrucișat.

În februarie 2022, așa cum a fost stabilită prin Pachetul de Mobilitate, a fost instituită această obligație de a comunica detașarea șoferului către o altă țară comunitară. Acum, Marea Britanie o extinde și la operațiunile de pe teritoriul său, pentru a evita concurența neloială din partea companiilor relocate care taxează un salariu mult mai mic decat salariul mediu din ţările vest-europene.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut