Fabrica Ikea din orașul Tikhvin, Regiunea Leningrad, din Rusia, va reîncepe să funcționeze de la data de 1 septembrie 2022, potrivit RBC. Exemplul va fi urmat şi de alte două unităţi.

Fabrica Ikea Industry Tikhvin din regiunea Leningrad îşi va relua activitatea pe 1 septembrie, după o perioadă lungă de oprire. În viitor, este planificată reluarea activității şi altor fabrici ale companiei, din Vyatka și Novgorod. Ikea a făcut acest pas ca parte a pregătirii afacerii pentru vânzarea către o companie rusă. „Se va lucra în două ture, o săptămână una, o săptămână alta. Iar plata va fi de 90% din salariu”, a spus sindicatul întreprinderii cu referire la soarta muncitorilor.

50% din personalul diviziei Industrie – 500 din 1.009 persoane – a solicitat concedierea, cu plata compensatorie a până la 8 salarii. Când activităţile fabricii vor fi reluate, conducerea companiei intenționează să verifice echipamentele și să rezolve diverse probleme tehnice. Momentan nu se știe dacă fabrica va produce mobilă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare