Metrans va implementa taxe suplimentare pentru combustibil în Germania începând cu 1 septembrie. Suplimentul va apărea pentru transportul prin terminalele Berlin, Leipzig, München și Nürnberg. Suplimentul pentru combustibil pentru cele patru locații este de circa 30%. Compania a declarat că suprataxa de energie de tracțiune nu va fi majorată, cel puțin până în septembrie.

Din februarie, Metrans a implementat suprataxe pentru tracțiune pentru calea ferată și o suprataxă pentru combustibil pentru transportul combinat feroviar/rutier pentru a face față costurilor în creștere. „Acest lucru se datorează creșterii prețurilor la energie, precum și costurilor suplimentare asociate cu întârzierile trenurilor”, a spus compania.

Metrans este destul de pesimist şi când vine vorba de viitor, notează Rail Freight. „Monitorizăm și analizăm constant evoluția pieței, dar nici perspectiva pentru a doua jumătate a anului nu este, din păcate, foarte optimistă.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare