Decizia a fost luată după noile sancțiuni din decembrie. Cu toate acestea, potrivit ziarului Izvestia, plățile în ruble și yuani continuă. Băncile chineze de stat, îngrijorate că vor fi supuse sancțiunilor, cer companiilor rusești să trimită plăți prin terți care nu au legătură cu Rusia.

Potrivit agenției Bloomberg, cel puțin două bănci chineze au început să verifice conturile tuturor clienților corporativi din Rusia în ultimele săptămâni și intenționează să înceteze relațiile cu firmele sancționate sau persoane afiliate acestor companii.

Dacă unii oameni de afaceri ruși spun că deocamdată nu au probleme cu tranzacțiile legate de China, sunt și importatori care afirmă că cea mai mare bancă în corespondenţă a Chinei respinge orice plată din partea Rusiei.

Pe 22 decembrie, Administrația americană a anunțat că va înăspri controalele asupra băncilor străine care încalcă sancțiunile împotriva Rusiei. Reprezentanții organizației oamenilor de afaceri Delovaya Rusia au spus că, în urma deciziei, băncile chineze au suspendat transferurile de dolari legate de companiile rusești.

Experții sunt de părere că amenințarea cu sancțiuni secundare nu va izola Rusia, ci va complica într-o anumit măsură condițiile de a face afaceri cu „țările prietene”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut