Debitul de containere în portul maritim a crescut cu 2,4% în T3 2023, până la 2 milioane de TEU. Traficul din interior s-a redresat ușor, în timp ce traficul de containere cu SUA a crescut brusc.

„Acest rezultat arată că transportul containerelor din portul Hamburg este într-un proces de recuperare. Dintre porturile North Range, vom fi singurul care poate raporta un rezultat pozitiv al debitului containerului în cel de-al treilea trimestru. În consecință, putem câștiga cotă de piață în acest fel”, spune Axel Mattern, membru al CA, Port of Hamburg Marketing eV (HHM)

Potrivit Transport-online.de, în primele nouă luni, Portul Hamburg a înregistrat o scădere de 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 5,84 milioane TEU. În prima jumătate a anului, scăderea volumului de containere a fost de 11,7%.

În general, companiile portuare din Hamburg au manipulat 86,6 milioane de tone de marfă în T3 (-5,6% față de T3 2022). Debitul de mărfuri în vrac a scăzut cu doar 0,3%, la 27,4 milioane de tone.

Cu 171.000 TEU, traficul din SUA a atins un nou record trimestrial, conform companiei. În plus, creșterea s-a accelerat, astfel că, de la 7,4% în prima jumătate a anului, s-a ajuns la 9,4% în primele trei trimestre (483.000 TEU).

De asemenea, traficul din Asia a crescut din nou în T3, cu 7,8%, față de același trimestru al anului precedent. Debitul de containere cu China a crescut cu 8,8% în T3. Per total, traficul de containere cu Asia în primele nouă luni a fost de trei milioane de TEU (-6,7% faţă de aceeași perioadă a anului trecut).

Calea ferată portuară a transportat aproximativ 1,9 milioane TEU în primele trei trimestre, a reușit să compenseze parțial scăderea din prima jumătate a anului, iar acum a scăzut cu 4,7%.

În toate modurile de transport, 3,9 milioane TEU au fost manipulate în transportul hinterland în primele trei trimestre (-3,4%). Traficul de transbordare continuă să fie volatil, cu o scădere de 14,5% și o capacitate de 1,9 milioane TEU în primele nouă luni ale acestui an.

În același timp, compania portuară din Hamburg a observat că mai multe nave ajung din nou în portul Hamburg. În primele nouă luni, în port au existat peste 3.500 de nave cu capacitate de transport de marfă containerizată (+1,8%).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut