Decathlon, unul dintre cei mai mari retaileri de articole sportive din lume, a ales specialistul global în tehnologia robotică bazată pe Inteligență Artificială (IA) Geek+ pentru a moderniza logistica a trei centre de distribuție europene cheie situate în Castelnau (Franța), Łódź (Polonia) și în Campania (Italia). Sute de roboți mobili autonomi (AMR) vor automatiza Platforma logistică de comerț electronic al Decathlon.

Geek+ a creat o nouă soluție robotică personalizată pentru fiecare centru de distribuție, folosind sute de roboți de culegere din seria P, plus RoboShuttle, soluția AMR de ultimă generație a Geek+. Numărul și configurația AMR care operează în centrele de distribuție Decathlon pot fi ușor ajustate pentru a răspunde fluctuațiilor volumului de comenzi în timpul sezonului de vârf. Spre deosebire de infrastructurile tradiționale, sistemele AMR permit întreținerea și modificarea flexibilă, fără nicio întrerupere a serviciului. AMR și tehnologiile de IA Geek+ de ultimă generație oferă companiei Decathlon un grad ridicat de flexibilitate, crescând simultan capacitatea de stocare, optimizând procesele logistice și deservind mai bine clienții din online.

Colaborarea dintre aceste două companii este bine dovedită, ele lucrând împreună în Asia de ceva timp. Acest parteneriat a fost salutat cu entuziasm de Jackson Zhang, vicepreședintele Geek+ Europe: „În căutarea unui partener de automatizare care ar putea oferi o soluție ideală pentru a face față creșterii rapide și provocărilor comerțului electronic, Decathlon a pus un accent deosebit pe scalabilitate la nivel internațional. Geek+ se află într-o poziție unică pentru a sprijini acest obiectiv, având un istoric de succes în proiecte din China și din regiunea Asia-Pacific, care au permis o creștere de două cifre a fluxurilor de inventar ale Decathlon.

Sébastien Alcasena, Manager Transformare Logistică Decathlon, a subliniat: „Ultimii doi ani au reprezentat un punct de cotitură în modul în care oamenii interacționează cu comerțul electronic. De aceea, ne-am angajat să oferim servicii de înaltă calitate. În Geek+ am găsit un partener excelent cu o soluție flexibilă și scalabilă bazată pe roboţi, care să răspundă așteptărilor clienților noștri. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm transformarea noastră logistică în Europa.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare