Interdicția de furnizare a hârtiei offset din UE a obligat producătorii ruşi de bere să renunțe la utilizarea gulerelor (etichete pe gâtul sticlei) pentru unele mărci. În plus, producătorilor de bere le lipsesc și etichetele autoadezive.

Filiala rusă a AB InBev Efes a decis să nu mai lipească etichetele pe gâtul sticlei (collierettes) pe unele dintre produse, potrivit Retail.ru. „Furnizorii nu au suficientă hârtie“, a declarat președintele interimar al companiei, Oraz Durdyev. Modificările de design vor afecta mărci de bere precum Stary Melnik de la Barrel, Sibirskaya Korona și Beliy Medved. Asociația Producătorilor de Bere, care include AB InBev Efes, Baltika (Tuborg, Zatecky Gus etc.) și Heineken (Krusovice, Amstel, Okhota, Three Bears), a confirmat de asemenea probleme cu furnizarea unor tipuri de hârtie de etichetă.

Potrivit CEO-ului Aqua Holding (care produce Essentuki), Svyatoslav Vilk, băuturile răcoritoare au și ele probleme cu etichetele. Marat Batyrkaev, directorul general al companiei de imprimare contur CSL, a amintit că hârtia, lacurile și vopselele au fost incluse în cel de-al cincilea pachet de sancțiuni UE anti-ruseşti. În industria berii, hârtia offset – care face obiectul interdicției – este folosită în principal pentru etichete.

Aleksey Nebolsin, președintele comisiei pentru producția de bere și băuturi fermentate naturale a Opora Rossii, a remarcat că în acest moment întreaga industrie a berii optimizează masiv materialele de etichetă. Potrivit acestuia, eticheta ocupă locul al patrulea în costul de producție, după alcool, sticle și dopuri. Pentru a reduce costurile financiare, companiile iau în considerare opțiuni de etichetă mai ieftine, eliminarea gulerelor și etichetelor din spate și simplificarea designului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare