DEKRA a lansat în 7 septembrie, la Braşov, primul centru de evaluare dedicat autoturismelor rulate din România. Compania se așteaptă să genereze din noua linie de business venituri de peste un milion de euro în primul an, obiectivul de dezvoltare fiind de a deschide 25 de centre de testare la nivel național, până la sfârșitul lui 2022.

Conform ACAROM, înmatriculările de autoturisme rulate în România au ajuns în august 2021 la 34.828 unităţi (+17,03% faţă de august 2020). În primele opt luni, nivelul înmatriculărilor de autoturisme rulate în România a atins 270.016 unităţi, o creştere de 11,82% faţă de perioada similară din 2020 (241.565 de unităţi). „Piaţa autoturismelor rulate din România este în creştere, motiv pentru care ne dorim să contribuim cu know-how-ul şi expertiza DEKRA la această dezvoltare accentuată. Evaluarea şi verificarea autoturismelor rulate se bazează pe reputaţia DEKRA de a fi cel mai mare furnizor de servicii de evaluări și inspecții auto la nivel mondial, iar clienții noștri din România pot să beneficieze de o imagine completă, imparțială și credibilă privind starea autoturismului rulat pe care doresc să îl cumpere sau vândă”, declară Ionuţ Muntean, Director Executiv, DEKRA România. „Ne propunem ca prin lansarea noului serviciu de evaluare să aducem o îmbunătăţire în piaţă prin simplificarea şi transparentizarea procesului de vânzare-cumpărare a autoturismelor rulate. Pachetul de inspecții DEKRA eVAL aduce servicii integrate de verificări profesioniste auto, iar cumpărătorii şi vânzătorii pot alege din aceste soluţii în funcţie de nevoi şi de buget. Ei pot afla informaţii despre starea generală a autoturismului rulat, despre caroserie, funcţionarea motorului, istoricul de daune din România şi din Europa, dar şi corectitudinea kilometrajului”, declară Cristian Flămînzeanu, responsabil de această linie de business, în cadrul DEKRA România.

Serviciul DEKRA eVAL cuprinde 3 tipuri de inspecţii: DEKRA Essentials (durează 30 de minute şi costă 300 RON), DEKRA Complete (60 de minute, 400 RON) şi DEKRA Safety (90 de minute, 500 RON) şi se adresează conducătorilor auto care doresc să securizeze tranzacțiile, fie din postura de cumpărător, fie de vânzător a unui autoturism rulat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare