Producătorul american Dell Technologies se confruntă cu o scădere a cererii pentru PC-uri. În consecință, compania își va reduce forța de muncă cu aproximativ 6.650 de angajați (5%), scrie Bloomberg.

Pe fondul „înrăutățirii” condițiilor de piață și a unui „viitor incert”, Dell va concedia peste 6.500 de angajați. După reducerile de personal, 126.300 de oameni vor continua să lucreze în companie – acesta este numărul minim de angajați din 2017. Potrivit directorului de operațiuni al companiei, Jeff Clark, motivul reducerii echipei a fost scăderea cererii de computere după creșterea explozivă din timpul pandemiei de coronavirus.

Ultimul trimestru din 2022 a înregistrat o scădere dramatică a livrărilor de computere personale, potrivit cifrelor preliminare ale analistului IDC. Dintre companiile majore, Dell a înregistrat cea mai mare scădere cu 37% față de aceeași perioadă din 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut