Industria cărnii din Marea Britanie se pregătește pentru întreruperi uriașe în lanțul de aprovizionare, deoarece guvernul pare să nu ia în considerare avertismentele lansate de mai mulți reprezentanți ai sectorului. „Ratele salariale în industria cărnii au crescut aproape cu 10% în acest an, dar avem încă de cinci ori mai multe posturi vacante. Şi această imagine se repetă pe tot parcursul lanţului de aprovizionare cu alimente, lipsa personalului atingând nivelul critic în care aprovizionarea cu alimente va fi întreruptă şi preţurile vor trebui să crească“, au avertizat asociaţiile din industria alimentară şi transporturi într-o scrisoare comună trimisă premierului Boris Johnson.

Liderii unor grupuri de afaceri din sectoarele alimentar și logistic spun că numărul locurilor vacante neocupate a crescut peste 100.000, iar politicile actuale privind imigrația nu contribuie la completarea acestei lacune. Mai rău decât atât, guvernul britanic plătește până la 3.000 de lire pentru repatrierea lucrătorilor din UE care nu au solicitat statutul stabilit până la data limită de 30 iunie, măsură care ar putea agrava criza.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut