Modificările de preț sunt rezultatul creșterii costurilor ca urmare a majorării salariilor, scumpirii transportului și ratei mai mari a inflației din ultimele luni.

După aproape trei ani de stabilitate a prețurilor, Deutsche Post planifică o creștere moderată a prețurilor poștale la 1 ianuarie 2022. Deutsche Post va majora prețul mediu cu 4,6%, deşi procentul nu compensează creșterile recente ale costurilor salarizării și nu este nici pe departe suficient de mare pentru a compensa creșterea așteptată a costurilor unitare în următorii câțiva ani, din cauza scăderii constante a volumului de poștă, a inflației mai mari și a costurilor suplimentare pentru a dezvolta o serviciu de poștă ecologic. Domeniul de aplicare pentru creșterea salariilor în rândul angajaților va fi, de asemenea, redus sever în următorii trei ani.

Chiar și după creștere, tarifele pentru o scrisoare standard în Germania sunt cu aproape 30% sub media europeană și la egalitate cu țări precum Croația și Polonia – în ciuda salariilor mult mai mari, a calității mai bune și a eficienței mai mari a emisiilor de carbon, datorată celei mai mari flote de vehicule electrice din Europa. De exemplu, tariful pentru o scrisoare standard – produsul cel mai utilizat de clienții privați – va crește de la 80 la 85 de cenți. Pentru cărțile poștale, Deutsche Post va solicita Agenției Federale de Rețea o creștere a prețului de la 60 la 70 de cenți. Prețurile pentru poșta recomandată și poșta cu livrare în cutie poștală vor crește cu 15 cenți, până la 2,65 EUR și respectiv 2,35 EUR. Prețurile pentru expedierea cărților și mărfurilor vor crește, de asemenea, cu 5 cenți.

Recent, Deutsche Post a comparat prețurile poștei în cele 27 de state membre ale UE, precum și în Islanda, Norvegia, Elveția și Marea Britanie și a constatat că prețul mediu pentru o scrisoare standard în Europa este de 1,17 EUR. Costând doar 85 de cenți, scrisoarea standard din Germania se află în gama medie inferioară a prețurilor europene. Și, potrivit Oficiului Federal de Statistică, gospodăriile private cheltuiesc acum doar 2,09 EUR pe lună pentru servicii de poștă.

În acest moment, Deutsche Post va solicita imediat autorităților aprobarea prețurilor pe care dorește să le implementeze de la 1 ianuarie 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut