DFDS s-a angajat să devină neutru privind CO2 până în 2050, ceea ce urmează să fie realizat prin investiții semnificative în soluții verzi, inclusiv în 25% din flota de camioane până în 2030, achiziţionând vehicule electrice cu baterii.

Compania a primit primul vehicul dintr-o comandă de 125 de camioane electrice Volvo, care va fi utilizat pe rute din partea de vest a Olandei și Belgia, pe care DFDS le numește regiunea Delta. „Coridoarele de transport ecologice din regiunea Delta și din întreaga Europă sunt esențiale pentru realizarea Pactului ecologic european. Pentru a deveni realitate coridoarele verzi, avem nevoie de parteneriate inovatoare și angajamente puternice din partea industriei şi guvernelor pentru a investi în infrastructura cheie, cum ar fi stațiile de încărcare electrică și stațiile de alimentare cu hidrogen”, spune Niklas Andersson, EVP Logistics la DFDS, în legătură cu lansarea proiectul în orașul belgian Gent.

Odată cu achiziționarea noii flote de camioane electrice, DFDS crește, de asemenea, producția de energie solară și eoliană în propriile locații pentru a furniza energia necesară pentru încărcarea camioanelor electrice.

DFDS este foarte activă în regiunea flamand-olandeză Delta și operează un serviciu de logistică multimodal în afara terminalului din Gent, cu șase nave pe săptămână între Gent și Göteborg. În plus, gestionează 20 de trenuri între Suedia, Franța, Italia, Austria și Belgia și șase barje de containere între Gent, Rotterdam și Anvers pe săptămână.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare